maandag 31 januari 2011

Werken. Slimmer, Goedkoper of Beter Betaald?

Er gaat veel vrije tijd in dat werken zitten. Daarom zijn we ook altijd op zoek naar manieren om Slimmer te werken, Goedkoper te werken en Beter betaald te werken. Dat geheel kunnen we samenvatten in  één woord: netwerken.

Een deel van de mensen die we kennen zijn graag bereid ons te vertellen hoe we slimmer kunnen werken. Blogs, webinars, seminars, bijeenkomsten. Allemaal erop gericht om ons bij te brengen hoe we slimmer ons werken kunnen inrichten. Informatie overdracht bij uitstek. Vaak nog een Netwerk-borrel achteraf!

Een andere groep van de mensen die we kennen is altijd wel bereid ons te helpen om dingen gedaan te krijgen. Veelal uit vriendendienst. "Altijd tot wederdienst bereid" hoor je vaak zeggen. Als een vriend bijvoorbeeld een acculader heeft en ook nog bereid is die aan je uit te lenen dan scheelt dat weer in de kosten voor die ene keer dat je hem nodig hebt. Of diensten of producten die je inkoopt. Veelal kun je hier nog wel wat besparen als je een goede relatie met de verkopende partij hebt opgebouwd. Dit zijn vaak de mensen in je directe omgeving. Je komt ze (behalve de verkopers) niet zo vaak tegen op netwerkbijeenkomsten. Wel op verjaardagen en partijtjes. Ook op de sportvereniging.

Beter betaald werk kun je natuurlijk genereren als je niet op prijs hoeft te concurreren. Je komt bij een mogelijke klant binnen op grond van een aanbeveling. Je prijs moet natuurlijk wel binnen enkele marges liggen maar je hoeft niet snoeihard op prijs te concurreren. Dit soort mensen kom je vaak tegen op allerlei netwerkbijeenkomsten. Vaak herkenbaar aan een speldje van hun netwerkclub. Vaak ook hebben ze visitekaartjes van anderen bij zich, die ze graag uitdelen.

Daarom is het handig om eens te kijken wie er binnen je netwerk nou bij uitstek geschikt zijn om je slimmer, goedkoper of beter betaald te laten werken. Zet ze eens in een lijst onder elkaar.