woensdag 20 mei 2009

Zoveel mensen, zoveel wensen,

Bij een netwerkbijeenkomst vanochtend kwam de vraag over het al dan niet dragen van badges bij netwerkbijeenkomsten.

Mijn idee hierover is dat ik met het dragen van een badge aangeef open te zijn voor “business” net zo als de winkelier zijn bordje omdraait als hij zijn winkel opent. Bovendien helpen badges mij als ik iemand wel herken, maar de naam niet meer weet. Ik vind dat heel, werkelijk heel, vervelend. Te moeten vragen "wat is je naam ook weer?" of erger nog, een verkeerde naam te noemen.

Iemand anders had daar absoluut geen enkel probleem mee. Hij vond het niet erg als mensen hem twee drie keer zijn naam zouden vragen of zelfs een verkeerde naam zouden noemen. Maar hij vond badges afgrijselijk!

Het liedje 15 miljoen mensen ging door mijn gedachten. 15 miljoen mensen en 15 miljoen bondscoaches. Of zijn het er inmiddels al 16 miljoen.Zoveel mensen , zoveel wensen!

Hoe dan ook, netwerken is vooral doen waar je jezelf het meest op je gemak bij voelt. Wil je een badge dragen, dan doe je dat. Wil je dat niet?? Even goede vrienden.

Maar kunnen we dan afspreken er geen oordeel over te hebben?? In de geest van “als je er niets positiefs over kunt zeggen, zeg dan maar niets”??